Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،همایون قنواتی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند در آیین بزرگداشت سید محمد قاسم غریفی  به معرفی بیشتر سید محمد قاسم غریفی پرداخت و گفت: زنده یاد سید محمد قاسم غریفی بخشی از نیازهای فرهنگی آن زمان را به خوبی تشخیص داد و موفق شد ارتباطی میان ادبیات نمایشی عرب و ادبیات نمایشی ایران با ترجم آثار نمایش نامه های عربی برقرار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ، مرحوم غریفی را نخستین مترجم آثار نمایشی ادبیات نمایشی عرب معرفی کرد و افزود: این شخص نخستین کسی بود که نمایشنامه های جهان عرب را به هنرمندان ایرانی معرفی کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند با یادآور شدن اینکه میان ادبیات فارسی و ادبیات عرب از دیرباز ارتباط وجود داشته و تاثیر ادبیات عرب را می توان در بخشی از آثار ادیبانی همچون حافظ و سعدی مشاهده کرد. بر امکان برقراری ارتباط میان کشورهای عرب همسایه از طریق زبان هنر تاکید کرد.

قنواتی در این رابطه  گفت: می توان با ارتباطات فرهنگی میان ایران و کشورهای مختلف ارتباط نزدیک ایجاد کرد و با توجه به اشتراکات بسیار ایران با کشورهای همسایه در حاشیه خلیج فارس این امر راحت تر می شود.

وی ، برگزاری جشنواره بین المللی شعر سپید عربی در منطقه آزاد اروند را به عنوان اقدامی برای نیل به این هدف اشاره و ابراز امیدواری کرد این جریان ادامه دار باشد.

حسین ذوالفقاری یکی از هنرمندان خرمشهری در سخنانش در این مراسم با تاکید با کم توجهی به هنرمندان بومی با وجود غنی هنری منطقه، خواستار نامگذاری یکی از خیابان های یا بناهای هنری به یاد زنده یاد سید قاسم غریفی شد.

عبدالله حلیات دیگر هنرمند خرمشهری و رئیس جدید انجمن تئاتر خیابانی خرمشهر نیز بر اهمیت معرفی هر چه بیشتر چهره های برجسته هنری این شهرستان تاکید کرد و از وعده مدیرکل منطقه آزاد اروند برای نامگذاری پلاتو در حال احداث خرمشهر به نام سید محمد قاسم غریفی خبر داد.

  سید قاسم غریفی متولد سال ۱۳۳۰ خرمشهر و دارای مدرک کارشناسی هنر بود که علاوه بر ترجمه انگلیسی متون ادبیات نمایشی جهان، آثاری از نویسندگان نامدار عرب همچون توفیق الحکیم و سعدالله ونوس پایه‌گذار تئاتر مدرن سوریه آثاری را نیز ترجمه کرده است.

این هنرمند، کارگردانی، نمایشنامه‌نویسی، طراحی صحنه و بازیگری را در کارنامه خود دارد و از سن ۲۰ سالگی کار ترجمه را به دو زبان انگلیسی و عربی آغاز کرد و ترجمه‌هایش از نمایشنامه‌های «عشق» در سال ۶۱ و «تراژدی مرد شیرخرما فروش فقیر» در سال ۶۲ با کارگردانی خودش در مجموعه تئاتر شهر اجرا شدند.

کارگردانی نمایشنامه «به زبان ساده»، «عشق و دو نمایشنامه دیگر»، «شمس و قمر: نمایشنامه آفتاب و مهتاب»، «تراژدی مرد شیره خرما فروش فقیر و دو نمایشنامه دیگر» و «الکترا» برخی از کتاب‌هایی هستند که با ترجمه غریفی عرضه شده‌اند.

این استاد هنرمند خرمشهری عصر روز شنبه ۱۱ خرداد در پی عوارض ناشی از بیماری، درگذشت و پیکرش ۱۳ خرداد در تهران تشییع شد.

برای بزرگداشت سید محمد قاسم غریفی شامگاه دیروز مراسمی با حضور کورش مودت سرپرست فرمانداری خرمشهر، قدرت اله طمیمیان معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد اروند، هنرمندان منطقه و بستگان آن مرحوم در تالار فانوس خرمشهر برگزار شد.

انتهای پیام/ د

برگزاری مراسم بزرگداشت در خرمشهر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تئاتر نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۲۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد

مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری ویژه خانم ها برگزار شد.

به گزارش جماران، در این مراسم که عصر دیروز در حسینیه شماره 2 جماران برگزار شد، دختران امام خمینی، دکتر فاطمه طباطبایی، دکتر مریم مصطفوی دختر شهید مصطفی خمینی و جمعی از بانوان حضور داشتند. 

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین خسروی طی سخنانی، به مصائب و تحمل رنج های طاقت فرسای خانم معصومه حائری عروس بزرگ حضرت امام اشاره کرد که جوانی خود را پا به پای آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی در غربت و تبعید سپری کرد و سپس با رحلت شهادت گونه ایشان درد و رنج ایشان به اوج خود رسید. ولی صبورانه به وظیفه دینی و انسانی و مادری خود عمل کرد. 

خسروی، جایگاه والای بیت حائری یزدی را در یکصد سال گذشته بی بدیل دانست و گفت: حوزه های علمیه ایران و روحانیت شیعه بقاء و پیشرفت خود را مرهون آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی است. حتی شخصیت هایی چون آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی و سایر مراجع عظام مدیون این بزرگمرد هستند که اگر زحمات و تدابیر ایشان نبود بدون تردید حوزه علمیه ای هم نبود که شخصیت هایی چون امام خمینی در آنجا رشد کند و ملتی را از اسارت برهاند.

وی همچنین با اشاره به وضع حجاب در جامعه گفت: در هیچ یک از دولت‌های گذشته چنین وضعی از ولنگاری و بی توجهی به حجاب دیده نشد؛ نه در دولت سازندگی هاشمی رفسنجانی، نه در دولت اصلاحات خاتمی، نه در دولت اصولگرایی احمدی‌نژاد و نه در دولت اعتدال روحانی. ولی در دولت فعلی شاهد ولنگاری عجیبی در سطح کشور هستیم چرا؟ اینکه دلیل اصلی آن را توطئه دشمنان بدانیم پذیرفته نیست. زیرا هجمه فرهنگی دشمن تازگی ندارد.

وی افزود: حرکت موذیانه بیگانگان برای شکستن استقامت معنوی جوانان در همه دوره های گذشته حتی در حد «شبیخون فرهنگی دشمن» وجود داشته و مورد هشدار بزرگان نظام بوده است، ولی مردم همواره شئونات اسلامی را رعایت می کردند. پس علت را باید در داخل جست و جو کرد. چه تغییری در شیوه حکمرانی پیش آمد که منجر به چنین وضع غیر قابل باوری گردید؟! به نظر می رسد آن تغییر و تحول عبارت از این بود که کارگزاران این دولت از همان روزهای اول شمشیر را از رو بستند و با بیان‌های مختلف اعلام کردند که با هنجار شکنان فرهنگی به شدت برخورد خواهد شد.

خسروی گفت: ابتدا مردم این سخنان را به حساب تهدید می گذاشتند و جدی نمی گرفتند، تا اینکه این برخوردها منجر به فوت شد و موجب شد همه آن هشدارها و قرارها جدی گرفته شود. اینجا بود که بخشی از جامعه آرام و با فرهنگ و متین ایرانی از خود واکنش نشان داد و به دنده لجبازی افتاد. و کار به اینجا کشیده شد که می بینید. 

وی سپس داستانی را از مرحوم آقای فلسفی واعظ شهیر نقل کرد که وقتی دوست بازاری اش به خانمی که چادرش را روی دوش انداخته بود، نهی از منکر کرد و آن خانم چادر را کلا کنار گذاشت و سپس ایشان به آقای فلسفی گفته بود بی حیایی ایشان را می بینید؟ آقای فلسفی در جواب فرموده بود هم بی حیایی او را دیدم و هم نفهمی تو را دیدم. اگر این امر به معروف را نکرده بودی، حداقل یک چادر نیم بندی بر سر او بود، ولی امر به معروف تو باعث شد همان را هم برداشت.

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون کتبی اعطای مدرک حافظان قرآن در خرمشهر
  • مراسم کومسای هورامان تخت به دلیل بارندگی لغو شد
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است
  • برگزاری مراسم تشییع پیکر مطهر شهید محمد شفیع فیضی زاده در ایلام
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • امام (ره) به ایران و ایرانی و اسلام هویت داد
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام صادق(ع) در هیات عشاق الحسین
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود